Golfen en gastvrijheid in een historische ambiance

Steeds meer mensen ontdekken en genieten van golf. Met golfen maak je vrienden en ontdek je nieuwe plaatsen. Verborgen tussen de eeuwenoude eiken in de IJsselvallei ligt het Landgoed Kasteel Engelenburg met de schitterende golfbaan.

Een parel onder de golfbanen met alle faciliteiten voor beginners en gevorderde spelers. Hier ontvangt iedere golfer een gastvrij onthaal in een unieke historische ambiance.

De golfbaan

Tee-off op een 400 jaar oude ijskelder, in een historisch park met eeuwenoude bomen. Waar vroeger de 16e en 17e eeuwse adel op wild jaagde, volgt u nu geconcentreerd uw bal. Toch niet in de slotgracht? De gerenommeerde Engelse golfbaanarchitect Donald Steel maakte van de 9-holes baan par 72 namelijk een uitdaging voor de liefhebber van de golfsport met minimaal baanpermissie.

Oefenfaciliteiten

In de voormalige moestuin van Kasteel Engelenburg en de Engelse landschaptuinen zijn de oefenfaciliteiten van de golfbaan ondergebracht.

De oefenfaciliteiten van Golfbaan Kasteel Engelenburg zijn openbaar en dus voor een ieder toegankelijk. Indien u vlak voor de poort/ ingang van het Landgoed naar rechts gaat komt u vanzelf op de driving-range. Er zijn 14 overdekte afslagplaatsen. Direct naast de driving-range is er een pitch-oefengebied. Dit is tevens openbaar oefengebied.

Als u door de poort naar binnen gaat ligt u aan uw linkerhand de puttinggreen. Hier kunt u het putten en chippen oefenen.

Prijslijst

Golfers in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs (clubhandicap 54) of baanpermissie* zijn van harte welkom om 9 of 18 holes te spelen op onze golfbaan.

  • 9 holes midweek € 32,50
  • 18 holes midweek € 50,00
  • 9 holes weekend € 37,50
  • 18 holes weekend € 60,00

Gasten die op Kasteel Engelenburg overnachten krijgen 20% korting op bovenstaande greenfee tarieven via de hotelreceptie.

ANWB golf leden krijgen 10% korting op bovenstaande greenfee tarieven via de hotelreceptie.
Bij wintergreens geven wij een korting van 25% op de greenfeetarieven.

* Baanpermissie is toegestaan op vrijdag en zondag na 15.00 uur en op overige dagen op ieder gewenst tijdstip. Spelers met baanpermissie moeten afslaan van de oranje tee.