Als je begint met golfen: Golfbaanpermissie

Als je begint met golfen is het goed om veel te oefenen en te spelen. Oefenen kan altijd op de oefenfaciliteiten van de baan. Maar voordat je de baan op mag, moet je je Golfbaanpermissie hebben.

NGF-Golfbaanpermissie

Voor het bepalen van de baanpermissie is het belangrijk dat je de etiquette van het golfspel kent. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld weet dat je ‘FORE’ moet roepen i.v.m. de veiligheid, dat je pitchmarks (de inslag van een golfbal) repareert i.v.m. de zorg voor de baan en dat je doorloopt i.vm. het tempo in de baan. Als je de etiquette kent en goed kunt toepassen op de golfbaan en de golfprofessional vindt dat je voldoende vaardig bent om zonder begeleider de golfbaan te spelen, dan kan de golfprofessional je in samenwerking met golfbaan de NGF-Golfbaanpermissie geven. De Golfbaanpermissie is alleen geldig op de golfbaan die deze heeft uitgeven. Na het behalen van de Golfbaanpermissie heb je alle ruimte om zelf te oefenen op de golfbaan en ervaring op te doen in de golfsport.

Golfregelexamen

Voordat handicap 54 of lager kan worden behaald, wordt eerst de kennis getoetst voor de belangrijkste etiquette- en golfregels. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je je bal niet meer kunt vinden in het bos of in het water? Hiervoor is het Golfregelexamen gemaakt. Het examen is schriftelijk en bestaat uit 30 vragen ondersteund met illustraties van verschillende regelsituaties uit de praktijk. Na het behalen van het Golfregelexamen zal de club het resultaat registreren en krijg je een schriftelijk bewijs van slagen mee. Het Golfregelexamen
is onbeperkt geldig.

Als je verder wilt: je eerste handicap halen

Wanneer je het golfspel enigszins beheerst en geslaagd bent voor het Golfregelexamen kun je een Qualifying Kaart spelen om handicap 54 of lager te behalen. De Qualifying Kaart vraag je aan via de golfbaan. Dit kan alleen wanneer de condities van de golfbaan en andere omstandigheden in orde zijn om voor een handicap te kunnen spelen. Samen met iemand die minimaal handicap 54 heeft, speel je de ronde. Hij is de marker en noteert jouw score gedurende de golfronde.

Stablefordpuntentelling

Na het spelen van je ronde teken je de Stablefordpunten uit en lever je de kaart in bij de club die je handicap registreert. Als je 18 Stablefordpunten of meer over 9 holes 0f 36 punten of meer over 18 holes haalt, dan krijg je handicap 54 of lager. Na het spelen van je eerste kaart kan het ook zijn dat je handicap 51 of handicap 48 hebt behaald. Dat ligt maar net aan het resultaat van dat moment.

De nettoscore per hole is de brutoscore minus de handicapslagen voor die hole. Als je nettoscore gelijk is aan Par krijg je 2 Stablefordpunten.

Cursusaanbod

€ 69

Opfriscursus

Verbeter uw golfspel met onze opfriscursus. Wilt u uw baanpermissie eindelijk omzetten naar een handicap 54, of bezit…

Lees meer
2 daagse cursus GVBHCP 54 € 199

Tweedaagse GVB-cursus

Het GVB / Handicap 54 Weekend is de ideale manier om snel uw Golfvaardigheidsbewijs te halen. De cursus…

Lees meer
6-weekse GVB HCP 54 cursus € 99

Eendaagse GVB-cursus

De cursus is inclusief: 6 uur golfles 2 uur baanles Les volgens richtlijnen NGF en PGA Holland Gebruik…

Lees meer
€ 35

Theorieles

Heeft u geen zin of discipline om zelf de volledige golfregels te bestuderen? Maak dan gebruik van onze…

Lees meer